Undertøy

Hundförare kläder och Friluftskläder dam

Herreundertøy

Herrunderställ


Et undertøy til herre av høy kvalitet legger grunnlaget for lag-på-lag-prinsipper. Undertøyet ser til at fukt og overskuddsvarme blir transportert bort fra kroppen – to egenskaper som er vesentlige dersom du vil holde varmen også under svært kalde værforhold.

Herreundertøy


Et undertøy til herre av høy kvalitet legger grunnlaget for lag-på-lag-prinsipper. Undertøyet ser til at fukt og overskuddsvarme blir transportert bort fra kroppen – to egenskaper som er vesentlige dersom du vil holde varmen også under svært kalde værforhold.

Angi stigende retning

10 Produkter

per side
Vise som Rutenett Liste
Angi stigende retning

10 Produkter

per side
Vise som Rutenett Liste

Undertøy og underklær til utendørsaktiviteter

Derfor er undertøy til herre et must om vinteren

Det er lett å undervurder kulden. Det gjelder spesielt for personer som er aktive og som skaper varme ved å holde seg i gang når det er kaldt ute. Når kroppen blir varm av den fysiske aktiviteten, begynner den automatisk å kjøle seg ned ved å svette. Dette blir fort et problem i kaldt vær. Det tar ikke lang tid før du begynner å hutre, spesielt hvis det er både minusgrader og vind ute. Et herreundertøy av høy kvalitet kan hjelpe deg med både overskuddsvarme og svette.

Fukttransporterende og varmeisolerende

Et godt undertøy må prestere på to områder: fukttransportering og isolering. Av disse to egenskapene er fukttransportering ofte den aller viktigste. Hvor godt undertøyet presterer avhenger i stor grad av hvilket materiale det er laget av. Syntetiske materialer, som for eksempel polyester, er et spesielt populært valg når det kommer til herreundertøy for aktive menn. Polyester ser til at fukten ikke blir værende på kroppen eller på undertøyet, men i stedet at den slippes gjennom. Materialet trekker til seg fuktighet og lar den deretter fordampe videre. Hvis undertøyet ditt blir vått av fukt og svette, kommer det dessuten til å bli fort tørt igjen.

Herreundertøy med flere gode egenskaper

Et herreundertøy av polyester, bambus eller ull kan også hjelpe kroppen med å holde på en del av varmen i det innerste laget. Dette er imidlertid ikke materialets sterkeste egenskap, hvilket er bra, ettersom overskuddsvarme trenger å ta seg ut til de andre lagene med klær og ved behov slippe videre ut i luften. Her kommer samspillet mellom lagene dine inn i bildet. Det innerste laget ser til at fukt blir transportert bort fra kroppen samtidig som du holder på en del av varmen. De resterende lagene hjelper deg med å isolere varmen og, ved behov, regulere temperaturen.

En viktig del av prinsippet om flere lag

Lag-på-lag-prinsippet er en velkjent metode for å holde seg varm og bekvem i kaldt vær. I korthet går metoden ut på å kle seg i flere lag, der samspillet mellom lagene ser til at du holder varmen. Nøyaktig hva du skal ha på deg og hvor mange lag du trenger, kommer an på aktivitetsnivået ditt og temperaturen ute. Lav aktivitet i kombinasjon med en temperatur langt under null stiller høye krav til varmeisolering. Høy aktivitet og kaldt vær stiller i sin tur høye krav til fukttransportering, ventilasjon og varmeregulering. Hos Arrak Outdoor har vi flere klesplagg til ulike typer aktiviteter, som du kan bruke som midterste og ytterste lag. Se gjerne gjennom vårt utvalg av klær for kaldt vær. Du kan med fordel kombinere herreundertøy med et par passende bukser og en funksjonell jakke.

Slitesterkt undertøy til herre

En annen populær egenskap hos vårt herreundertøy er slitestyrken. Det syntetiske materialet ser til at undertøyet ditt holder seg godt i lang tid, også ved hyppig bruk. Det er dessuten enkelt å vaske og ta vare på herreundertøyet. Et tips er å ha flere sett med undertøy hjemme, så du kan bruke undertøy av høy kvalitet også når noe av undertøyet ditt er på vask.

Kjøp et herreundertøy av høyeste kvalitet hos oss

Hos Arrak Outdoor streber vi etter å gi deg høy kvalitet i alle ledd. Våre undertøy passer perfekt å bruke sammen med de fleste andre av plaggene våre, spesielt vinterklærne. I tillegg til undertøy, bukser og jakker, så har vi også sokker, luer og halser. Disse kan utgjøre en stor forskjell når det kommer til hvor bekvem du er om vinteren. Finn alt du trenger for å kle deg varmt og godt når det både blåser og snør her og hos oss.